Resize the font A- A A+

Whirlwind Windsifter

 

Windsifter - Sturtevant Mill Company of Europe (SMCE)


De Sturtevant Mill Company of Europe (SMCE) Whirlwind centrifugale Windsifter, zijn machines voor het scheiden van fijn materiaal van grof materiaal met een gebruikelijk assortiment van het finproduct van 40 tot 400 mesh. Hun nauwkeurigheid bij het selecteren van het gewenste fijne product is verbluffend. 
Windsifter - Sturtevant Mill Company of Europe (SMCE)

 

 

Omdat ze zijn gebouwd in vele maten van 20" tot 24in diameter met capaciteiten van een paar honderd pond tot meer dan honderd ton per uur, kan een maat worden gekozen om praktisch elke gewenste hoeveelheid te geven.  De Whirlwind centrifugale Windsifter van Sturtevant Mill Company of Europe (SMCE) is in wezen een dimensioneringsmachine, een classificator of selector. Het vermorzelt noch vermindert het materiaal, maar het is een zorgvuldig ontworpen apparaat voor dimensionering, door het fijne materiaal van het ruwe materiaal te scheiden. 

 

 

Whirlwind - Sturtevant Mill Company of Europe (SMCE) - Windsifter


Het is efficiënt wanneer het alleen functioneert of in een gesloten circuit met de meeste soorten slijpmachines. Grondmaterialen van de Mills worden naar de Windsifter geleid voor selectie van de deeltjesgrootte. De fijnere deeltjes worden geselecteerd voor gebruik of opslag en de grovere deeltjes worden afgewezen en kunnen worden teruggevoerd naar de Mill voor verder malen. 

 

Ze kunnen worden gebruikt voor het verwijderen van fijne deeltjes (stof) uit materialen die al zijn gemalen of in een natuurlijke fijne toestand verkeren, maar hun belangrijkste functie is om in een gesloten circuit te werken met een vergruizer. Whirlwind - Sturtevant Mill Company of Europe (SMCE) - Windsifter

 

Bij "Closed-Circuit" -slijpen wordt de Windsifter een belangrijk en integraal onderdeel van het verpulveringssysteem en de bepalende factor van het eindproduct.

 

"Closed-Circuit" laat zowel de Mill- als de Windsifter werken zoals ze waren ontworpen om te functioneren; de ene om te malen en dus alleen om te malen, zonder handicap of hinder, en de andere om het afgewerkte product uit de vergruizer te selecteren en te verwijderen, gemakkelijk, vrij en zo snel als het gemaakt kan worden. Dit is een echte verwezenlijking van de moderne wetenschap waarvan velen gebruik hebben gemaakt die de mogelijkheden ervan begrepen en gewaardeerd hebben.

 Windsifter - Sturtevant Mill Company of Europe (SMCE)


De moderne, langzaam draaiende, centrifugale Windsifter van Sturtevant Mill Company of Europe (SMCE) heeft een ware revolutie teweeggebracht in de verpulveringstechniek. Het is niet alleen het middel geweest om de slijpkosten aanzienlijk te verminderen door de molencapaciteiten van 25 tot 300% te verhogen, het stroomverbruik van 10 tot 50% te verlagen en het onderhoud te verminderen, maar heeft de efficiëntie aanzienlijk verbeterd en het mogelijk gemaakt om fijnere en nog fijnere producten te maken die nog steeds voldoen aan steeds strengere handelsvereisten.

 

De capaciteit is bijna onbeperkt en het vermogen om enorme circulerende belastingen aan te kunnen, is ongeëvenaard. Een 16separator kan bijvoorbeeld een toevoer van 800 ton per uur aan met slechts een klein percentage van het gewenste product en levert 30 ton per uur materiaal 90% 200 mesh. Slechts een paar jaar geleden was zo'n circulerende lading nog niet bekend, zo'n capaciteit ongelooflijk, een dergelijke efficiëntie onbekend, maar vandaag is het grondig praktisch, vaak gewenst en economisch. 
Windsifter - Sturtevant Mill Company of Europe (SMCE)

 

Het principe van de Whirlwind centrifugale Windsifter van Sturtevant Mill Company of Europe (SMCE) is eenvoudig. Het bestaat uit de exacte regulering en controle van de centrifugale kracht en luchtstromingen, waarbij de een tegenwerkt en de ander overbalans creëert tot een zodanige kwaliteit dat door eenvoudige aanpassingen een product van bijna elke gewenste fijnheid wordt geselecteerd en verzameld, terwijl de grovere formaten worden afgewezen. De efficiëntie van de werking is afhankelijk van de betrouwbare nauwkeurigheid van deze aanpassingen. En hoewel het principe eenvoudig is, was het een zeer moeilijke kwestie om praktisch uit te werken. 

 

Wij staan ​​altijd tot uw beschikking om u alle originele reserveonderdelen voor uw, door ons geleverde Windsifter en volgens de oorspronkelijke plannen, die wij hebben te leveren.